Om gården

Gården ligger i Fredrikstad kommune - Østfold, i bygda Onsøy som er et levende landbruksområde med husdyr- og jordbruksproduksjon.

Husdyr, korn- og grasproduksjon er og en del av denne gården.

 

Levende Landliv

Levende Landliv - selger produkter tilknyttet landlivet på ulike måter.

Produkter inspirert av et levende landliv.

Produkter produsert i et levende landliv.

Med råvare og materiale fra et levende landliv.

Til glede og nytte i ditt levende landliv.

 

 

Levende Landliv - Klær for Komfort

På gården selges klær av naturmateriale, med det ønsker vi å gjøre ditt levende landliv komfortabelt.

Vi er forhandler av Sirri, vakkre ullprodukter fra villsau på Færøyene, et klenodie fra vikingene, varmende ull for komfort og kaldt vær. Produktene er maskinstrikket eller vevet, noen av produktene er deretter tovet,  den naturlige oljen lanolin er bevart for å gjøre klærne vann - og vindresistent.

Ideen bak Sirri er å utnytte de ressurser som finnes på Færøyene. Den Færøyske ullen brukes til å skape et originalt produkt, som får en spesiell betydning for brukeren. Sirri er ordet man bruker på Færøyene når man lokker på sauene "Sirri, sirri, sirri".

Det jobbes hele tiden med å fremstille forskjellige moderne design, skapt av færøyske og utenlandske designere.

Produktene selges fra syatelieret på gården, på messer og i vår nettbutikk.

 

Syatelier - Yrmin Tekstilhåntverk

Spesialdesign

Yrmin Tekstilhåntverk har sitt syatelier på gården og drives av Ragnhild Nesset. Her får du spesialdesignet din egen brudekjole eller selskapskjole, festdrakt eller folkedrakt. Yrmin Tekstilhåntverk syr også annen bekledning til dame, på bestilling etter kundens ønske.

Ragnhild Nesset har 4 års utdanning innen søm og tekstilforming, med Svennebrev i Kjole- og Draktsyerfaget, og bred erfaring med design og søm av brudekjoler, selskapskjoler og andre antrekk til spesielle anledninger.

Sammen ser vi på hva du ønsker av stoff og snitt, deretter lager vi en uforpliktende skisse/forslag og gir deg et prisoverslag på spesialdesignet du ønsker deg.

Det kan være lurt å forberede seg litt, å tenke gjennom hvilke stil man ønsker på antrekket før man kommer til en time for spesialdesign, gjerne kikke i brudemagasiner, på internette, i bøker eller andre drakt- og motemagasiner. Ta gjerne med et utklipp hvis du har sett noe du ønsker å bruke som utgangspunkt.

Bestill gjerne en time på vårt syatelier.

 

 

Norsk Festdrakt eller Folkedrakt

Festdraktene og folkedraktene som syes bygger på norske drakttradisjoner. De er individuelle og tilpasses den enkelte kunde. Materiale som brukes er lette, behagelige naturstoffer og ullstoffer av beste kvalitet. Du kan la deg inspirere av andre, men din drakt får detaljer som gjør den til bare din. Denne festdrakten eller folkedrakten skal være din drakt for livet.

Festdrakten Katarina som er designet og utarbeidet av Ragnhild Nesset syes på vårt syatelier.

 

Bryllup

Den store dagen skal ha en stor kjole. Det fineste man kan ha på ser i Norge er bunad. Det tilsvarer galla. Bunader brukes som alternativ til hvit  brudekjole, og det gjør festdraktene og. Brudekjolen er for en dag i livet, mens festdrakten blir med videre. Det er dessuten mange annengangsbruder som velger en festdrakt.

Konfirmasjon

Det er blitt en ny trend  at unge jenter får bunad til konfirmasjonen. Mange har ikke tilhørighet til stedet de bor, eller liker ikke den lokale bunaden. Da er en personlig festdrakt et godt alternativ.

Dåpskjoler

Gamle dåpskjoler og dåpsposer ble ofte laget av restene etter mors fine kjole. Da var de i alle typer mønstre. Nå har de vært hvite i mange år, men fargene er i ferd med å komme tilbake. Magiske små dåpsluer i damask og silke, og små kåper i vakre silker over lang hvit kjole. Det er vakkert, og det er morsomt å ha en særegen dåpsdrakt i en familie.